The Asylum of TerminalFrost

Rearranging me ’til I’m sane

Logrolling i dansk politik

Det er svært at følge dansk politik helt tæt her fra den anden side af Atlanten, men nogle gange bliver det simpelthen for åbenlyst. Jyllands-Posten skriver (efter Nordjyske Stiftstidende), at Anders Fogh Rasmussen til et møde i Europaudvalget afviste Orla Havs (S) ønske om “regional udvikling” til sit “randområde”, med henvisning til, at området (Nordjylland) knap kan anses som egentligt randområde med alle de vejforbindelser, det har fået. Hvortil Orla Hav svarede:

“Jeg er noget muggen over, at vi åbenbart bare kan lukke med de motorveje, vi har. Det er lidt mærkeligt at lægge øre til, når vi lige har været ansvarlige og støttet regeringen i at afvise en folkeafstemning om traktaten, siger Orla Hav, der også brokkede sig på mødet.”

Generelt er trafikområdet et af de politikområder i dansk politik, hvor logrolling – eller studehandler – er mest tydelige. Den jyske trafikmafia sørgede notorisk for flere motorveje i Jylland i bytte for motorveje eller broer på Sjælland.

Men mere generelt er dansk politik indhyllet i logrolling. Det er dog kun af den meget implicitte slags: det stærke samarbejde mellem Venstre og de Konservative (= regeringen) og regeringen og Dansk Folkeparti (= flertallet i folketinget) er klart resultatet af studehandler, hvor hvert parti giver sig på områder, hvor de ikke føler sig stærkt, men til gengæld “får lidt mere” på andre områder. Denne implicitte form gør tit politik dét mindre spændende end f.eks. i USA…

Advertisements

December 13, 2007 - Posted by | Fogh, Politik, Spild og inefficiens

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: